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CURRENT HEIGHT 
POLICY 

AMENDMENT 32 – 
YES 

HEIGHT POLICY 
AFTER 

AMENDMENT 32 
‘YES’ 

HEIGHT POLICY 
AFTER 

AMENDMENT 32 
‘NO’ 

ISSUES / STATUS REPORT 

10 metres in non-
residential land (300m 
of coastline) 

• ≤ 10m height 
mandatory 

• Council resolution 
of February 2006, 
notes that Policy 3-
4 will be required 
to be rescinded if 
Amendment 32 is 
approved. 

• 10 metres in non-
residential land 
(300m of 
coastline) 

Council has adopted 
Amendment 32, but letters 
and lack of action by Minister 
brings into question whether 
the Amendment is considered 
as a seriously entertained 
proposal. 

Excludes MRS land • Structure Plans 
provisions re. 
maximum 
building height no 
longer prevail 

 • Excludes MRS 
land 

Policy 3-4 remains relevant up 
until gazettal of Amendment 
32. 

Structure Plans may 
have higher height 
limits 

• Policy cannot 
override Structure 
Plan 

  • Structure Plans 
may have higher 
height limits 

• Policy cannot 
override 
Structure Plan 

Reason for policy being 
introduced with Amendment 
was anticipated length of time 
for Amendment to be 
finalised.  Policy provides 
interim position. 

 


